Νέο Επιχειρείν

Εργοστάσιο καινοτομίας εγκαινίασε το Pierce


Ένας πολυχώρος με εργαλεία, ασφαλείς σταθμούς εργασίας και αντίστοιχα υλικά έρχεται να προστεθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να υλοποιήσουν τις δημιουργικές ιδέες τους και να εφοδιαστούν κατάλληλα με πρακτικές και πολύτιμες γνώσεις.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Κατασκευών (Makerspace), στο Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Πρόκειται για έναν χώρο όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ατομικά και ομαδικά, να δημιουργήσουν και να πειραματιστούν στην πράξη. Το Pierce Makerspace διαθέτει 16 αυτόνομους σταθμούς εργασίας, περισσότερα από 190 εργαλεία ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να αποκτήσει και ανεξάρτητο χώρο εξοπλισμένο με υπολογιστές και 3D εκτυπωτές, ώστε ο σχεδιασμός να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας κατασκευής. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με στενή και αυστηρή επίβλεψη από τους υπεύθυνους καθηγητές.

Συγχαίροντας όσους συνέβαλαν στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση του χώρου σε εργαστήριο, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος δρ. David G. Horner προέτρεψε τους μαθητές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη νέα υποδομή και να συνεχίσουν να κάνουν το σχολείο τους περήφανο με τα επιτεύγματά τους. Από την πλευρά του, ο Pierce Principal, κ. Eric Trujillo, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία της δημιουργίας του Makerspace, θύμισε στους μαθητές ότι οι κατασκευές δεν είναι μόνο για αγόρια και ευχήθηκε σε όλους να περάσουν εκεί δημιουργικές στιγμές. 

Στη συνέχεια, ομάδες μαθητών παρουσίασαν δύο εν εξελίξει project, μία πρωτοποριακή Μονάδα Υδροπονικής Καλλιέργειας και το Ηλιακό Αυτοκίνητο, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Για τη μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας, η ομάδα «Rest in PCs», και μέλη του Ομίλου Ρομποτικής του Pierce, πήραν την 1η θέση μεταξύ των Λυκείων στον τελικό του Διαγωνισμού της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™ 2018 ενώ θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη μεταξύ 16 και 18 Νοεμβρίου 2018.  

H δημιουργία του Pierce Μakerspace αποσκοπεί στη διερευνητική μάθηση και την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας, πέρα από την τυπική διδασκαλία στην αίθουσα. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους και να ανακαλύψουν νέα, να υλοποιήσουν καινοτόμες ιδέες και να αποκτήσουν μοναδικά εφόδια που θα τους δώσουν προβάδισμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Διαβάστε επίσης