Επιχειρήσεις

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις


Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων θα συνεδριάσει για να προκηρύξει την επόμενη τετράωρη στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν επίσης τις διεκδικήσεις τους, στις οποίες περιλαμβάνεται η διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Χαιρετίζουμε την μεγάλη, καθολική συμμετοχή των μελών μας στη στάση εργασίας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Χαιρετίζουμε τους εκπροσώπους Σωματείων, Ομοσπονδιών, φορέων, που είτε με δελτία τύπου, είτε με τη φυσική  παρουσία εκπροσώπων τους έδειξαν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την αλληλεγγύη τους.

Χαιρετίζουμε το ΚΚΕ και το κλιμάκιο που ήταν παρόν στην κινητοποίηση μας  με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να διεκδικήσουν έκτακτο επίδομα για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να τους κοινοποιήσει τι έχει σχεδιάσει για το μέλλον τους, ακύρωσε στην κυριολεξία μεθοδεύσεις απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά έσπασε τα μούτρα της. Η διάσπαση δεν πέρασε και δεν θα περάσει.  Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να προκηρύξει την επόμενη τετράωρη στάση ανά βάρδια όπως έχει αποφασίσει η γενική μας συνέλευση.

Απαιτούμε:
    • Επίδομα στο ύψος του μισθού για να μην χρεοκοπήσουμε οικονομικά.
    • Να διασφαλιστεί η ενιαία συνέχιση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα
    • Η κυβέρνηση να μας κοινοποίηση το τι έχει σχεδιάσει για εμάς για το μέλλον μας και τις οικογένειές μας

Ένα χρόνο τώρα, κόντρα στη λασπολογία απέναντι στη ΛΑΡΚΟ και στους εργαζόμενους, η κυβέρνηση με τους κονδυλοφόρους της δεν έχουν ξεμπερδέψει μαζί μας. Η ΛΑΡΚΟ από «βαρέλι δίχως πάτο» που την αποκαλούσαν, τώρα έγινε «φλουρί κωνσταντινάτο». Το νικέλιο έχει φτάσει στα ύψη και η κυβέρνηση  κρατάει την ΛΑΡΚΟ απαξιωμένη, με συρρικνωμένη παραγωγή, χάνοντας καθημερινά η ελληνική οικονομία εκατομμύρια ευρώ.

Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Εάν δεν μας καταβάλουν έκτακτο επίδομα, παραμονή Πρωτοχρονιάς πάλι στο δρόμο θα είμαστε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες ΛΑΡΚΟ