Επικαιρότητα

Εργαζόμενοι Alpha B­­αn­­k κατά ΕΦΚΑ για υπερβάλλουσες κρατήσεις


Σε νομικές ενέργειες και ένδικα μέσα κατά του ΕΦΚΑ προσφεύγει ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank, ζητώντας  να επιστραφούν στους εργαζόμενους τα επιπλέον ποσά ασφαλιστικών εισφορώς που κακώς παρακρατήθηκαν υπέρ του κλάδου υγείας

Το πρόβλημα έχει ανακύψει επειδή ο ΕΦΚΑ παρακρατούσε από το 2017 εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας εισφορές 0,85% επί των μηνιαίων αποδοχών, αντί του 0,40% που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις.

Μέχρι στιγμής ο ΕΦΚΑ αρνείται να επιστρέψει στους ασφαλισμένους αναδρομικά τα χρήματα από 1.1.2017 έως 31.1.2020 και αποφεύγει να δώ

Ο Σύλλογος τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «από 13.7.2021, ημέρα κατάθεσης της εξώδικης πρόσκλησης στον ΕΦΚΑ, ουδεμία έγγραφη απάντηση λάβαμε, παρά μόνο δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν για το δίκαιο του αιτήματος μας τονίζοντας ότι είναι χρονοβόρα η διαδικασία υπολογισμού των ποσών των δικαιούχων!!

Καταθέσαμε την πρόταση-λύση να λάβουν τις αναλυτικές καταστάσεις από τις Τράπεζες που διατηρούν αρχείο με τους δικαιούχους και τα συγκεκριμένα ποσά. Από τότε ουδέποτε επανήλθαν, για οποιαδήποτε συνεννόηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ομόφωνα αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία, κατά του ΕΦΚΑ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΕΦΚΑ