ΕΥΖην

Έργα και αντικείμενα του Frank Sinatra στο σφυρί


Έργα τέχνης, κοσμήματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στο κληροδότημα της Barbara Sinatra, μεταξύ των οποίων και έργα του Frank Sinatra θα βγάλει "στο σφυρί" το Δεκέμβριο ο οίκος Sotheby's.

Η δημοπρασία, με τίτλο «Lady Blue Eyes: Property of Barbara and Frank Sinatra», προβλέπεται να δώσει μια καινούργια εικόνα της ζωής του διάσημου ζεύγους, αλλά και της καλλιτεχνικής καριέρας του Φράνκι.
 
Θα αποκαλυφθεί μια ολότελα διαφορετική πλευρά του «Mister Blue Eyes». Καθότι ένα «λάδι» με τίτλο «Αφηρημένο, στην παράδοση του Μοντριάν» φέρει την υπογραφή του!

Με σαφή αναφορά στον Ολλανδό ζωγράφο Πιετ Μοντριάν (και ιδρυτή του καλλιτεχνικού ρεύματος De Stilj), ο πίνακας αποδεικνύει ότι ο Φράνκ είχε μιαν άγνωστη έως σήμερα, ροπή προς την αφηρημένη ζωγραφική.

Το έργο αναμένεται να αποφέρει έσοδα μεταξύ 10.000 και 15.000 δολαρίων, ενώ θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του «Κυρίου Μπλε Μάτια».
 
Μεταξύ των άλλων πινάκων που κοσμούσαν το σπίτι των Μπάρμπαρα και Φράνκ είναι και ένα πορτραίτο του Σινάτρα από τον Νόρμαν Ρόκγουελ.

Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί για το Barbara Sinatra's Children's Center.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Τέχνη