Επιχειρήσεις

Έργα για το Μουντιάλ του Κατάρ βολιδοσκοπούν ελληνικές κατασκευαστικές


Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων με στόχο την ανάδειξη ευκαιριών θα έχουν Έλληνες παράγοντες και εκπρόσωποι ελληνικών κατασκευαστικών στη Ντόχα του Κατάρ.

Το επιχειρηματικό συμβούλιο Ελλάδας - Κατάρ σε συνεργασία με την Αρχή Δημοσίων Έργων του Κατάρ "Ashghal", και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ διοργανώνει την Τετάρτη 3 Απριλίου συνάντηση εργασίας αποκλειστικά για ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες μεσαίου μεγέθους και εταιρείες δομικών υλικών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε έργα προϋπολογισμού άνω των 10 δισ. ευρώ σε υποδομές και οικιστικά προγράμματα στο πλαίσιο του νέου της προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, που σχετίζεται με τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα γίνει το 2022.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές εταιρείες κατασκευής και μελετών τεχνικών έργων, καθώς και δομικών υλικών, θα πληροφορηθούν εκτενώς τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην επόμενη φάση κατασκευής δημοσίων έργων εν όψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου FIFA 2022 στο Κατάρ, με έμφαση σε έργα οικιστικά και υποδομών, αποχετευτικά δίκτυα, έξυπνα δίκτυα μεταφορών και έργα προστασίας του περιβάλλοντος. Θα έχουν, επίσης, επαφές με καταρινές εταιρείες για την εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων.

Επισημαίνεται το καταρινό ενδιαφέρον συνεργασίας με εταιρείες δομικών υλικών που διαθέτουν τεχνογνωσία για την δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής στο Κατάρ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Qatar Development Bank και εγγυημένο ελάχιστο όγκο παραγγελιών.

Όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Μίχαλος, Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου και Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας - Κατάρ:

"Το Κατάρ ανοίγεται στις ξένες εταιρείες, και όχι μόνο τις μεγάλες. Βλέπουν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2022 της FIFA ως ευκαιρία για νέες συνεργασίες με κατασκευαστικές εταιρείες μεσαίου μεγέθους, για εισαγωγή δομικών υλικών αλλά και τεχνογνωσίας με στόχο την ανάπτυξη της επιτόπιας παραγωγής. Με τον φίλο Πρόεδρο της Ashghal, Saad bin Ahmed Al Muhannadi, πιστεύουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες, αφού δεν θα ωφεληθούν μόνον οι ελληνικές εταιρείες αλλά και το Κατάρ μέσω της εισαγωγής know-how και υπηρεσιών"

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις