Πολιτική

Δημοσκόπηση: Ποιά είναι η γνώμη των πολιτών για τα στελέχη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (πίνακες)


Τη γνώμη των πολιτών τόσο για τους πολιτικούς αρχηγούς όσο και για τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και της σκιώδους κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψε έρευνα της PRORATA, κατά το διάστημα 22-26 Ιουνίου, κοντά δηλαδή στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.  

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο, και το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% και ακολουθούν ο Νίκος Δένδιας με 48% και ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 45%. 
Στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης με 86% και ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερακάκης με 85% και ο Νίκος Δένδιας με 82%. Ακολουθούν οι πίνακες με τα στελέχη της ΝΔ:

nd geniko

nd esoteriko

Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 43% και η Έφη Αχτσιόγλου με 41%.  

Στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας και ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 92% και ο Ανδρέας Ξανθός με 88%. Ακολουθούν  οι πίνακες με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

syriza geniko

syriza esoteriko

Στην ίδια έρευνα η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5%, ΚΚΕ 4%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 2.5%, ΧΑ 1% ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 1.5%. Το 5% απαντά «ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» και το 16% «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ».

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, το ποσοστό της ΝΔ είναι μειωμένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.