Ελλάδα

Έρευνα: Οι Έλληνες φοβούνται το άνοιγμα των συνόρων 


Η πλειονότητα (58%) των πολιτών φοβούνται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγειονομική κατάσταση της Ελλάδας, το άνοιγμα των συνόρων, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της Prorata το διάστημα από 16 έως 18 Ιουνίου

Συγκεκριμένα, η  μειοψηφία των συμμετεχόντων (40%) νιώθουν αρκετά ή πολύ ασφαλείς σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση της χώρας μετά την άρση των περιορισμών στις αεροπορικές πτήσεις, ενώ η πλειοψηφία αυτών (58%) νιώθουν καθόλου ή όχι ιδιαίτερα ασφαλείς.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα παρουσιάζουν εντονότερο φόβο για τον Covid - 19 σε σχέση με τους άνδρες.
Πιο συγκεκριμένα, ο ρόλος του κορονοϊού, ως αποτρεπτικού παράγοντα πραγματοποίησης ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, είναι πιο έντονος μεταξύ των γυναικών, όπως και το αίσθημα ανασφάλειας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στις αεροπορικές πτήσεις.

Επίσης,σύμφωνα με την έρευνα, μόνο ένας στους 10 συμμετέχοντες μάλλον ή σίγουρα σκοπεύει να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας τους επόμενους τέσσερις μήνες. Μεταξύ όσων απάντησαν ότι δεν προτίθενται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό «η έλλειψη χρημάτων και «ο φόβος σε σχέση με τον Covid - 19» εμφανίζονται ως κύριες αιτίες της συγκεκριμένης στάσης, ενώ δευτερευόντως «η έλλειψη διαθέσιμου χρόνου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις