Ελλάδα

Έρευνα: Μόνο 4 στους 10 Έλληνες 20 -50 ετών έχουν γίνει νονοί!


«Μόνο 4 στους 10 Έλληνες που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ 20-50 είναι νονοί. Από αυτούς, μόνο το 30% έχει βαφτίσει πάνω από ένα παιδί».

Αυτό πρόεκυψε από πανελλαδική έρευνα κοινής γνώμης, με ηλεκτρονικές συνεντεύξεις, σε άτομα ηλικίας από 20 έως 50 ετών, τον Οκτώβριο, από την Playmobil Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople.

Σκοπός της έρευνας ήταν να σκιαγραφηθεί η στενή σχέση των Ελλήνων με τους νονούς και τις νονές τους και ποια είναι η συμβολή στην ανατροφή του παιδιού.

Στην ερώτηση: Ποιος ζητάει να βαφτίσει το παιδί; Οι γονείς ή οι ενδιαφερόμενοι νονοί; Το 60% θεωρεί ότι οι γονείς ζητάνε στους νονούς να βαφτίσουν το παιδί τους και μάλιστα με βασικό κριτήριο (74%) τη στενή φιλία.

Ακόμα μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:

  • 6 στους 10 νονούς βλέπουν το βαφτιστήρι τους κάθε μήνα.
  • 7 στους 10 είναι κατηγορηματικοί: η κυριότερη υποχρέωση των νονών είναι προσφορά συμβουλών στα πνευματικά τους παιδιά.
  • Μόνο 25% των νονών θεωρούν την αγορά δώρων βασική υποχρέωση προς τα βαφτιστήρια τους.
  • 7 στους 10 πιστεύουν ότι η σχέση νονών και πνευματικών παιδιών διαρκεί μία ζωή.

Η Playmobil Hellas, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει ο νονός και η νονά στην οικογενειακή παράδοση του τόπου μας, δημιούργησε δύο νέες συλλεκτικές φιγούρες για να υπογραμμίσει την αξία και τη συνεισφορά τους στα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Επίσης, οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσιάστηκε και το 6ο παραμύθι Playmobil play & give "Τι είναι νονά; Και τι νονός;", αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου Οραμα Ελπίδας, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος. Ένα βιβλίο για αυτούς που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των παιδιών, διαμορφώνουν με αγάπη την προσωπικότητά τους και δημιουργούν αξέχαστες, οικογενειακές αναμνήσεις. Το παραμύθι είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΣΓΚ (Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων) και στο Playmobil FunPark.

Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας».