Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Κύκλος εργασιών +47% στο α΄τρίμηνο


Εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών επιτυγχάνει και φέτος ο όμιλος της Epsilon Net, που είναι η ανερχόμενη δύναμη στον τομέα του επιχειρηματικού software και επεκτείνεται με σταθερά βήματα μέσω εξαγορών.

 Κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε αύξηση της τάξεως του 47%. Η τάση αυτή θα διατηρηθεί στη διάρκεια του έτους, αν και ο ρυθμός αύξησης μπορεί να επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, εξαιτίας των εκλογικών αναμετρήσεων που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμβάσεων, στις αναθέσεις έργων και προμηθειών του δημόσιου τομέα κλπ.

Μιλώντας χθες σε αναλυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net Γιάννης Μίχος τόνισε ότι οι προοπτικές του ομίλου παραμένουν ιδιαίτερα θετικές, με καταλύτες την οργανική ανάπτυξη, την υλοποίηση νέων εξαγορών, τη δραστηριοποίηση στο fintech σε συνεργασία με τον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας και τη σταδιακή επέκταση στο εξωτερικό, με πρώτες χώρες τη Ρουμανία και την Κύπρο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, οποία μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη της Epsilon Net και ακόμη είναι σε θέση να αλλάξει το χαρακτήρα της εταιρείας. Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προκύψουν τα πρώτα προϊόντα και ίσως μέσα στο 2023 να εγγραφούν κάποια περιορισμένα έσοδα. Πάντως, πρόκειται για μια συνεργασία με μακροπρόθεσμη προοπτική, που θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς σταδιακά (περισσότερο το 2024 και ιδίως το 2025)

Οι εξαγορές θα συνεχιστούν και μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξουν σύντομα σχετικά νέα. Στόχος είναι να αποκτηθούν εταιρείες που είτε διαθέτουν συμπληρωματικά προϊόντα, είτε δραστηριοποιούνται σε κάθετες αγορές. Ο κλάδος του επιχειρηματικού λογισμικού αναμένεται να ευνοηθεί κατά τα επόμενα χρόνια, εκτός των άλλων, και λόγω των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα