Νέο Επιχειρείν

Επιχορήγηση δαπανών κατοχύρωσης πατεντών από τα Ιδρύματα Μποδοσάκη, Λάτση, Λεβέντη και Ωνάση


Ένα νέο πρόγραμμα επιχορήγησης δαπανών για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατεντών) ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο οποίο συμμετέχουν ως χρηματοδότες και τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ιωάννη Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη και Ωνάση.

Το πρόγραμμα αφορά προϊόντα και αποτελέσματα καινοτόμου έρευνας, τα οποία είναι δυνατό να αξιοποιηθούν εμπορικά μέσω της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων ή της εκμετάλλευσής τους από υφιστάμενες επιχειρήσεις.
 
Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της ελληνικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας, ανάδειξης και υποστήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων βασισμένων στα προϊόντα και στα αποτελέσματα της καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στα πανεπιστήμια και στα εγχώρια δημόσια ερευνητικά κέντρα.
 
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη του ερευνητικού και επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας, έτσι ώστε να προσελκύσει επενδύσεις και να ενθαρρύνει τους Έλληνες ερευνητές να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα μας.
 
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου 2018.

Συμπληρωματικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.bodossaki.gr/patentes

Διαβάστε επίσης