Επιχειρήσεις

Με επιτόκιο 4,10% το ομόλογο της Premia


Με ισχυρή ζήτηση που οδήγησε στην υπερκάλυψη κατά 1,41 φορές, ολοκληρώθηκε η Δημόσια Προσφορά για το ομόλογο της Premia, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,10% και το επιτόκιο τους σε 4,10% ετησίως. Το 67% αποδόθηκε σε ιδιώτες επενδυτές, ενώ το 33% σε ειδικούς επενδυτές.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK AE», δημόσια προσφορά ως «Κύριοι Ανάδοχοι». ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (η «Εταιρεία») και την εισαγωγή των ομολογιών εκδόσεως της Εταιρείας προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισαγωγή της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνουν ότι, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 02.04.2026, και σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία κατανομής που παρήχθησαν με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διατέθηκαν συνολικά. 150.000 άυλες, κοινές, ονομαστικές ομολογίες της Εταιρείας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €150 εκατ. 

Η πλήρης έγκυρη ζήτηση, που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €211,5 εκατ. Η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Δημόσια Προσφορά 1,41 φορές και το σύνολο των συμμετοχόντων επενδυτών να τους φτάσει 5.334.

Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία. Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,10% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,10% ετησίως.

Οι Ομολογίες που κατανεμήθηκαν, βάσει της έγκυρης ζήτησης που εκδηλώθηκε επί της απόδοσης 4,10%, είναι οι εξής:

α) 100.000 Ομολογίες (67% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, επί συνολικού αριθμού 150.000 Ομολογιών, για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ικανοποιητική ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε 90% της εκδηλωθείσας ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία επενδυτών και τη συγκεκριμένη απόδοση) και

β) 50.000 Ομολογίες (33% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές επί συνολικού αριθμού 150.000 Ομολογιών, για τις εκδηλώσεις που δημοσιεύτηκαν έγκυρη ζήτηση (δηλαδή ικανοποιήθηκε το 50% της ζήτησης στη συγκεκριμένη κατηγορία. επενδυτών και τη συγκεκριμένη απόδοση).
Από τις 50.000 Ομολογίες που κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές, οι Ανάδοχοι έλαβαν 41.000 από αυτές ως ακολούθως:
Σύμφωνα με τη σύμβαση αναδοχής, οι Αναδοχές δεν ανέλαβαν καμία δέσμευση ανάληψης κάλυψης Ομολογιών. 

Διαβαστε επισης