Ενέργεια

Επιβεβαιώνει η Ελλάκτωρ για ενδεχόμενη πώληση της "Ανεμος"


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Ελλάκτωρ επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει το 25% που κατέχει στην εταιρεία ΑΠΕ "Ανεμος".Διευκρινίζει πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συμφωνία

Στην απάντηση της αναφέρει επίσης ότι έχει προσλάβει ξένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο, που έχει αναλάβει την αξιολόγηση των στρατηγικών επιλογών για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της συμμετοχής στην ANEMOS RES. Στις επιλογές περιλαμβάνεται και ενδεχόμενη πώληση της συμμετοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάκτωρ ετοιμάζεται να πουλήσει το 25% της Anemos Res Ηoldings στον όμιλο Motor Oil, που κατέχει το υπόλοιπο 75%. Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει και απομένει ο καθορισμός της αξίας του ποσοστού της Ελλάκτωρ, με βάση την οποία θα οριστεί και το τίμημα..

Στην απάντηση της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Ελλάκτωρ αναφέρει ότι

"Σε σχέση με την εταιρική συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της ANEMOS RES Α.Ε. ("Anemos"), η οποία ανέρχεται σε 25%, ουδεμία συμφωνία υφίσταται για την πώληση της συμμετοχής αυτής.

Η Εταιρεία παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην ενεργή και αποτελεσματική διαχείριση των συμμετοχών της, με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους. Στο πλαίσιο αυτό, διεθνής εξειδικευμένος Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος έχει αναλάβει την αξιολόγηση επί των στρατηγικών επιλογών για την συμμετοχή στην ANEMOS RES, μεταξύ των οποίων και την ενδεχόμενη πώλησή της.

Η Ελλάκτωρ διαβεβαιώνει το επενδυτικό κοινό πως αν συντρέξει γεγονός η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται να επηρεάσει την  μετοχή της, θα προβεί η ίδια υπεύθυνα και με σαφήνεια στη δημοσιοποίησή του,

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα