Επιχειρήσεις

Επιτυχημένες οι εργασίες και της 13ης ημερίδας του insuranceforum.gr στις Σέρρες


μαζί με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών του Νομόυ

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές του Νομού Σερρών συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν τους ίδιους αλλά και συνολικότερα την ασφαλιστική αγορά στην 13η Ημερίδα του insuranceforum.gr που οργανώθηκε και διεξήχθη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών την Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στις Σέρρες, στο ξενοδοχείου Philippos Xenia Hotel.

Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν εκτενώς το θέμα των αθέμιτων πρακτικών που δυστυχώς ασκούνται στην αγορά από πολλές πλευρές, το θέμα των «μαύρων κωδικών» που ισοπεδώνουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς, αλλά και το θέμα του άνευ ορίων τιμολογιακού ανταγωνισμού στον κλάδο αυτοκινήτων που πέραν των προβλημάτων που δημιουργεί, εξαϋλώνει και το εισόδημα των διαμεσολαβητών.

Σε ειδική σύνδεση μέσω Skype οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μια συνοπτική αλλά πλήρως ενημερωτική παρουσίαση του νέου θεσμικού πλαισίου εντός του οποίου λειτουργεί η ελληνική αλλά και όλη η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά από την 1η Ιανουαρίου 2016, του SolvencyII.  Η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager, Risk Management Services, Sol Consulting, ανέλυσε τους βασικούς άξονες της νέας οδηγίας, τις επιπτώσεις στην δομή και την λειτουργία των ασφαλιστικών εταιρειών, τις ευεργετικές επιπτώσεις για τον καταναλωτή μέσω της αυξημένης προστασίας που του παρέχει και στάθηκε ιδιαίτερα στο πως το Solvency II επηρεάζει και θα επηρεάσει ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. 

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι κ.κ. Δημήτριος Γιαννάκης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών και ο Χρήστος Μπενίσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών οι οποίοι με τους χαιρετισμούς τους έδωσαν το στίγμα της τοπικής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Η κα Μαρία Μηλιώνη, Προΐσταμένη Δικτύου της INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ αναφέρθηκε στον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στον κλάδο των αυτοκινήτων, στις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούνται και στις επιπτώσεις των τραπεζών και του bancassurance στην αγορά, ενώ ο κ.Περικλής Καραμυτιλιός, Αccount Μanager της Saint Gobain Autover Hellas μίλησε για την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση και με ποιόν τρόπο τα κατάλληλα κρύσταλλα αυτοκινήτων μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην τεχνολογία, όπως πως για παράδειγμα.