Άμυνα & Διπλωματία

Ερντογάν κατά ΕΕ για τους Τουρκοκύπριους


Με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του τουρκικού ψευδοκράτους, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκαν στις υποτιθέμενες απειλές που αντιμετωπίζει η οντότητα και στο οτι η Τουρκία αποτελεί εγγύηση για τη σταθερότητα του.

Ο Τσαβούσογλου δημοσίευσε tweet στο οποίο αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής ημέρας και στη βαρύτητα που αποδίδει η Τουρκία στην ύπαρξη του ψευδοκράτους, εξοργίζοντας για μία ακόμη φορά την κυπριακή και την ελληνική πλευρά.

Αναφέρθηκε στον εορτασμό του τουρκικού κράτους και των Τουρκοκύπριων για ό,τι αφορά την ίδρυση του οντότητας και στην προστασία που της παρέχει η ΑγκυραΤο tweet γράφει: “ η Τουρκία συμμερίζεται την χαρά των Τουρκοκυπρίων για την ημέρα της «τουρκοκυπριακής δημοκρατίας». “Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το ψευδοκράτος διεθνώς”.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την σειρά  εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.“Κανείς, και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τους Τουρκοκύπριους σε αιχμαλώτους των Ελληνοκυπριακών παιχνιδιών”, δήλωσε  ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.“Οι Τουρκικές προσπάθειες για δίκαιη, βιώσιμη πολιτική λύση στην Κύπρο δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην νότια πλευρά”, τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας οτι δεν αφήσει σε κανέναν ελεύθερο το πεδίο για να σφετεριστεί τα δίκαια των Τουρκοκυπρίων.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν”,κατέληξε  ο Τούρκος Πρόεδρος.  
 

Διαβάστε επίσης