Ελλάδα

Επίθεση με γκαζάκια κοντά στο Ίδρυμα Μητσοτάκη στο Θησείο


Επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής, στο Θησείο και συγκεκριμένα πολύ κοντά στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στη διασταύρωση των οδών Ψαρομηλίγκου και Σαλαμίνας. Πιο συγκεκριμένα μέσα σε μία σακούλα εντοπίστηκαν γκαζάκια.

Δυο γκαζάκια εξερράγησαν και άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που απέκλεισαν το χώρο και πυροσβέστες. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη στον μηχανισμό που έχει βρεθεί εξωτερικά του κτιρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο βρίσκεται το ειδικό ρομπότ του ΟΤΕ, μέσω του οποίου ερευνάται ο μηχανισμός προκειμένου να κρίνουν εάν θα προχωρήσουν στην ελεγχόμενη έκρηξη.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως, από τους αστυνομικούς που πήγαν εκεί, ανέφεραν ότι επρόκειτο για γκαζάκια μέσα σε σακούλα.

ΝΔ: Επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων

«Η επίθεση θρασύδειλων τραμπούκων στο Ίδρυμα "Κωνσταντίνος Μητσοτάκης" είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος στόχων που σχετίζονται με τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

«Οι εχθροί της Δημοκρατίας στοχεύουν όσους την υπερασπίζονται και την ενδυναμώνουν. Αλλά η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Αντίθετα με ό,τι επιδιώκουν οι υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου», καταλήγει.