Χρηστικά

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Νέα παράταση για τις απαντήσεις στα αιτήματα επανεξέτασης


Υπομονή έως τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να κάνουν οι 17.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, προκειμένου να εξεταστούν οι ενστάσεις τους για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε πίσω όλο το ποσό της επιστρεπτέας, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις και επαγγελματίες, δεν πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. 

Οι εταιρείες και οι επαγγελματίες κατέθεσαν με τη σειρά του ένσταση, αμφισβητώντας το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών, ωστόσο περιμένουν εδώ και μήνες προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι. Η αναμονή θα διαρκέσει κι άλλους μήνες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέα παράταση και όρισε ως προθεσμία απαντήσεων στις ενστάσεις-από την αρμόδια επιτροπή- την 31η Οκτωβρίου.

H υπουργική απόφαση αναφέρει ότι:

  • Αιτήματα επανεξέτασης που αφορούν επιχειρήσεις για τις οποίες έχει πραγματοποιηθεί παύση εργασιών, ανεξαρτήτως αιτίας, κατά το χρόνο καταβολής της ενίσχυσης, δεν δύναται να ικανοποιηθούν.
  • Τα αιτήματα επανεξέτασης που αφορούν αιτούσες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει, σε προηγούμενο χρόνο από την υποβολή της αίτησης χορήγησης, δήλωση έναρξης για άσκηση δραστηριότητας επιχειρηματικού περιεχομένου και διακοπής εργασιών στο φορολογικό μητρώο, εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά τα οικονομικά δεδομένα της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προκύπτουν από την τελευταία δήλωση έναρξης.
     
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα