Χρηστικά

Επιστρεπτέα: Ποιοι θα πληρώσουν το 100% της ενίσχυσης


Ο λογαριασμός της επιστρεπτέας προκαταβολής έφτασε χθες για εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, κρύβοντας δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους παραβίασαν τους κανόνες και δεν τήρησαν τις προϋποθέσεις που έθεσαν οι αρχές. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό παραβατικών περιπτώσεων, δηλαδή εκείνων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που εισέπραξαν τις ενισχύσεις, χωρίς να τηρούν ή να πληρούν (ψευδείς δηλώσεις) τις προϋποθέσεις.

Οι παραβάτες θα κληθούν να επιστρέψουν το 100% των ποσών που έλαβαν και μάλιστα εντόκως από την ημερομηνία καταβολής τους!

Να επισημανθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών, οι περίπου 700.000 δικαιούχοι θα έχουν περιθώριο έως τις 29 Ιουλίου 2022 να επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση, που συνδυάζεται με έκπτωση 15% ή τις 96 μηνιαίες δόσεις.

Συνολικά οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έλαβαν από τους 7 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής το συνολικό ποσό των 8,3 δισ. ευρώ ενώ το ποσό που υπολογίζει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο θα είναι κάτω από 3 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι χαρίζονται ποσά άνω των 5 δισ. ευρώ. Έχει δηλαδή επέλθει «κούρεμα» που κατά περιπτώσεις φτάνει το 75%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα