Χρηστικά

Επιστρεπτέα: Λήγει η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν όλη την ενίσχυση


Τέλος χρόνου σήμερα για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας με την επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά κατά τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΑΔΕ, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Οι «παραβάτες» έχουν προθεσμία έως σήμερα για να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά και τα απαραίτητα έγγραφα, ειδάλλως θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν το 100% των ποσών που έλαβαν και μάλιστα εντόκως από την ημερομηνία καταβολής τους.  

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ βρίσκονται περισσότεροι από 43.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, οι οποίοι καλούνται να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 31/8, προκειμένου να μην επιστρέψουν όλη τη ρευστότητα που τους χορηγήθηκε από το κράτος και μάλιστα με τόκο.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 31 Αυγούστου θα μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση (μαζί με τη δεύτερη δόση), οι δικαιούχοι όλων των κύκλων της «Επιστρεπτέας προκαταβολής», για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα