Τουρισμός

Επιστρέφουν οι τουρίστες στην Τουρκία - Αύξηση εσόδων κατά 18,9%


 Φαίνεται πως τουρίστες επιστρέφουν στην Τουρκία για την ξεκούραση τους, καθώς σημειώθηκε αύξηση εσόδων κατά 18,9% το 2017, στα 26,3 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, το 77% των εσόδων αυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Τουρκίας, προήλθε από ξένους επισκέπτες που κατά μέσο όρο ξόδεψαν 630 δολάρια ο καθένας κατά την παραμονή τους στην Τουρκία, ενώ τα υπόλοιπα από Τούρκους απόδημους που ξόδεψαν 903 δολάρια κατ’ άτομο.

Η Τουρκία προσέλκυσε συνολικά 38,6 εκατ. τουρίστες το 2017,  όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 23,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, σημειώνοντας ότι τα 32,8 εκατ. εξ αυτών ήταν ξένοι.

Ο τουρισμός συνεισέφερε στο παρελθόν 4% στο τουρκικό ΑΕΠ, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ο κλάδος βιώνει ύφεση λόγω της αβεβαιότητας που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, το αποτυχημένο πραξικόπημα και οι εντάσεις μεταξύ της χώρας και μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών, με τα τουριστικά έσοδα και τις αφίξεις ξένων τουριστών να μειώνονται σχεδόν κατά 30% το 2016.