Υγεία

Επιστρέφει στο Δημόσιο το «Ντυνάν» - Μήνυμα Τσίπρα


Μετά από συστηματικές κυβερνητικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που είχαν τη στήριξη του πρωθυπουργού, βρίσκεται λύση για να επανέλθει το νοσοκομείο «Ερίκος Ντυνάν» υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Το υπερσύγχρονο νοσοκομειακό συγκρότημα θα εξαγορασθεί από το Ιδρυμα Ωνάση και θα δωρηθεί στο ελληνικό Δημόσιο, εντασσόμενο στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δαπάνη εξαγοράς θα είναι της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία συμφωνήθηκε σε σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον CEO της Τρ. Πειραιώς Χρ. Μεγάλου και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είχαν προηγηθεί πολλές συζητήσεις μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων της τράπεζας και του Ιδρύματος, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές και θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας του «Ντυνάν».

Το μεγάλο νοσηλευτήριο ανήκε στον Ερυθρό Σταυρό και λόγω υπερχρέωσης πέρασε με σκανδαλώδεις τροπολογίες σε θυγατρική της Τρ. Πειραιώς. Στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης που συνόδευσαν την ανακεφαλαιοποίησή της, η τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να το πουλήσει. Η πρώτη προσπάθεια απέβη άκαρπη.
Τελικά, αντί να μεταβιβασθεί σε ιδιώτες, θα ενισχύσει το δυναμικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η είδηση ότι επετεύχθη συμφωνία δόθηκε από τον πρωθυπουργό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρει:

 «Είχαμε σήμερα σύσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστο Μεγάλου και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, για την εξαγορά του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και την επιστροφή του στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, με χαριστικές τροπολογίες για να εξυπηρετεί δωρεάν τις ελίτ, τώρα μέσα από τη συνεργασία του Δημοσίου με το Ίδρυμα Ωνάση επανέρχεται στο ΕΣΥ και την υπηρεσία των πολλών.

Διαβάστε επίσης