Πολιτική

Τσίπρας στην ΚΟ: Σύντομα θα γίνει πράξη το σχέδιο για να φύγει το ΔΝΤ


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι βουλευτές γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το βάρος της ιστορικής ευθύνης που ανέλαβε η παράταξη. Έχουμε κάθε λόγο όχι απλά να αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι αλλά και πιο δυνατοί για τις μάχες που έρχονται».

«Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι τα δύσκολα έχουν μείνει πίσω, το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015 δεν έγινε μετέωρο, η χώρα βρίσκεται στην μεταμνημονιακή εποχή», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Φτάσαμε ως εδώ γιατί πρώτη φορά το τιμόνι της χώρας δεν το κρατούσαν κάποιοι που αγνοούσαν και περιφρονούσαν τον λαό, αλλά όσοι τον ακούσαμε και τον σεβαστήκαμε», συμπλήρωσε.

«Αυτό που εντέλει αποδείχθηκε είναι ότι υπήρχε εναλλακτικός δρόμος πέραν αυτού της αιώνιας λιτότητας και της διαρκούς επιτροπείας».

«Ο λαός σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει η χώρα τον δρόμο που οδηγεί σε κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει ένα άλλο δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να μοιάζει με σταυροδρόμι αλλά ο ένας δρόμος πάει ευθεία και ο άλλος σε αναστροφή στα χρόνια της βαθιάς λιτότητας και της επιτροπείας, αναστροφή στα χρόνια του ΔΝΤ», δήλωσε.

Μάλιστα ειδικά για το Ταμείο ανέφερε ότι «κάποιοι θέλουν να είναι εδώ» για να συμπληρώσει με νόημα ότι «εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

«Είναι πλέον σαφές σε όλους ότι τα δύσκολα έχουν μείνει πίσω, το μεγάλο βήμα που έγινε το 2015 δεν έγινε μετέωρο, η χώρα βρίσκεται στη μεταμνημονιακή εποχή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα τη ΝΔ για καταστροφολογία.  

οι εκλογές

«Σήμερα η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα. Ωστόσο, κρίσιμες μάχες και κρίσιμα σταυροδρόμια είναι μπροστά μας (...) καταφέραμε να πιάσουμε στόχους που δεν έχουν πιαστεί ποτέ στην Ελλάδα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη που ζητούν να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές. Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα – ένα. Πρώτα θα έρθει διάψευση των ευρωεκλογών και κατόπιν των εθνικών εκλογών» σημείωσε, παραπέμποντας σε εκλογές τον Οκτώβριο.  Και η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του. Γιατί, ανέφερε, μπορεί αυτός να προβάρει ήδη γραβάτες και κουστούμια πρωθυπουργικά, αλλά τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός

Μιλώντας για το διακύβευμα των εκλογών του 2019, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο λαός μας σύντομα θα κληθεί να επιλέξει αν θα συνεχίσει το δρόμο που οδηγεί με ασφάλεια στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση ή θα επιλέξει το δρόμο που βγάζει στο αντίθετο ρεύμα». 

«Γιατί μοιάζει με σταυροδρόμι αλλά στη πραγματικότητα ο ένας δρόμος πάει ευθεία αλλά ο άλλος οδηγεί σε αναστροφή… Αναστροφή στα χρόνια της κρίσης, της λιτότητας, στα χρόνια του ΔΝΤ και των μνημονίων που έχουμε αφήσει πια πίσω μας οριστικά» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. 

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε και μια αντιπολίτευση που καταστροφολογούσε διαρκώς, και διαψεύδονταν παταγωδώς. Η ΝΔ, είπε, αυτογελοιοποιείται. 

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «κάποιοι θέλουν να είναι εδώ» προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη».

Έκανε ακόμα λόγο για ακύρωση των περικοπών για το 2019, η οποία συνέπεσε με την αύξηση σε 620.000 συντάξεις από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου ασφαλιστικού που επίσης πολέμησαν με σθένος.

Μετά από πολλά χρόνια αδρανείας και ανυποληψίας για τη χώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, η Ελλάδα σηκώνει ανάστημα αναγνωρίζεται ως παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. 

Κατηγόρησε δε τη ΝΔ ότι προσπαθεί με ολιγάρχες και μιντιακά συγκροτήματα να πλασάρουν μια καλοστημένη πολιτική απάτη, την απάτη της δήθεν σοβούσας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής  κοινωνικής έκρηξης, την ώρα που η χώρα μετά από πολλά χρόνια εντάσεων επανέρχεται στη κοινωνική ειρήνη.

«Τολμήσαμε το μεγάλο βήμα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ… Αυξήσαμε τη δαπάνη για το παιδί στα 1,4 δισεκ. ευρώ» επισήμανε.  «Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να σώζονται, και να αυξάνονται έστω και λίγο» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Αυτοί οι άνθρωποι είναι η πλειοψηφία αυτού του τόπου, γνωρίζουν και θυμούνται, μόνο εμείς τα κάναμε πράξη αυτά τα βήματα είπε. Κατηγόρησε στο σημείο αυτό τη ΝΔ ότι θα ξηλώσει αυτά τα ευεργετικά μέτρα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε δε λόγο 241 εκατ. ευρώ ξεχασμένα κερασμένα στις φαρμακευτικές εταιρείες στην υγεία των κορόιδων όπως είπε. «Βούλιαξαν και ρήμαξαν τη χώρα για να κάνουνε δωράκια, εν προκειμένω στις φαρμακευτικές... Δίχως ανταλλάγματα τα έκαναν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός. 

Κατηγόρησε για την κρίση και την χρεοκοπία της χώρας «το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα δώρα στις ελίτ». 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, την ώρα που έκαναν τα δωράκια, τον μέσο φορολογούμενο, το μικρό και μεσαίο επιχειρηματία δεν τον ξεχνούσαν να του στείλουν το λογαριασμό... Εκεί δε κερνούσαν, εκεί τους τρέχανε στα αυτόφωρα για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Και αυτό το νόμο εμείς τον αλλάξαμε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/399121/tsipras-i-hora-kai-i-oikonomia-ehoun-gurisei-selida/#ixzz5i3SuZsaY 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Διαβάστε επίσης