Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Τρίκαλα και Μαγνησία


Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκια με επικεφαλής τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών, Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησαν επισκέψεις στα Τρίκαλα και τη Μαγνησία.

Στο κλιμάκιο στα Τρίκαλα μετείχαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, η βουλευτής Τρικάλων και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων Γιάννης Κουτσονάσιος, Πρόεδροι και στελέχη των τοπικών δημοτικών  οργανώσεων.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νικόλαο Σακκά, ενώ είχε σύσκεψη με το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Στη συνέχεια βρέθηκε στην Πύλη και την Καλαμπάκα, όπου ενημερώθηκε και είδε από κοντά το νέο σχέδιο της Καλαμπάκας για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης. Συναντήθηκε, επίσης, με τους Δημάρχους Πύλης Κώστα Μαράβα και Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο. Επισκέφτηκε ακόμη το υπό κατασκευή γήπεδο Παλαιομοναστήρου, γαλακτοκομική βιομηχανία και πρότυπη μονάδα εκτροφής αγελάδων. Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί και να  συνομιλήσει με πολίτες. 

Στο κλιμάκιο στη Μαγνησία μετείχαν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βουλευτής του Νομού Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας Νίκος Αθανασάκης, καθώς και Πρόεδροι και στελέχη των τοπικών δημοτικών  οργανώσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης εγκαινίασε μαζί με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό τα έργα οδοποιίας στα Αργυραίικα Μαγνησίας. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Μηλιές και να κάνει τη διαδρομή Άνω Λεχώνια έως Μηλιές με το ιστορικό τρένο «Μουτζούρη». Επισκέφτηκε επίσης τα έργα αποκατάστασης ζημιών στη Μηλίνα και τον Άγιο Ιωάννη και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου, Κώστα Καραγεωργίου.

Σε δηλώσεις, κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι πολίτες πρέπει να στείλουν δύο μηνύματα. Και αυτά είναι η σοβαρότητα και η σταθερότητα. Διότι η χώρα μας, αφενός χρειάζεται σοβαρή εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, καθώς θα κριθούν πολύ σοβαρά ευρωπαϊκά και εθνικά θέματα, όπως η συνέχιση ή μη του Ταμείου Ανάκαμψης. Και αφετέρου σταθερότητα, ώστε να διαφυλάξουμε αυτά που πετύχαμε και να επιτρέψουμε στη χώρα να προχωρήσει μπροστά. Γι’ αυτό πιστεύω ότι οι πολίτες θα πουν “ναι” στη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία είναι κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Η προσπάθεια αυτή προχωρεί καθημερινά και με συστηματική συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Προβλέπεται να δοθούν 3 δισ. στη Θεσσαλία. 1,4 δισ. για την αποκατάσταση των υποδομών, αλλά υπάρχουν και πολλές δράσεις αρωγής και δράσεις για τους αγρότες. Από τα χρήματα της αρωγής έχουν καταβληθεί πάνω από 220 εκατ., ενώ για του αγρότες περίπου 600 εκατ. Και η προσπάθεια συνεχίζεται, διότι υπάρχουν ακόμα προφανώς ζητήματα προς αντιμετώπιση. 

Τις δύο αυτές μέρες διαπίστωσα με χαρά ότι τόσο στα Τρίκαλα όσο και στη Μαγνησία προχωρά η αποκατάσταση των υποδομών. Ήδη αποκαθίστανται γέφυρες και δρόμοι, δημιουργούνται καινούργιοι δρόμοι, αποκαταστάθηκε η λειτουργία του ιστορικού τρένου ”Μουτζούρη” και δημιουργούνται και νέες εγκαταστάσεις, όπως καινούργια γήπεδα. Η Θεσσαλία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε καθημερινά!».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα