Πολιτική

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Άρτα και Ηγουμενίτσα


Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκια με επικεφαλής τον Υπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, πραγματοποίησαν περιοδεία στην Άρτα και την Ηγουμενίτσα. Στα κλιμάκια μετείχαν ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Άρτας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας Φάνης Κωνσταντίνου, καθώς και τοπικά στελέχη της Παράταξης.

Ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Άρτας και Θεσπρωτίας Βασίλη Ψαθά και Θωμά Πιτούλη και τους Δημάρχους Άρτας και Ηγουμενίτσας Χριστόφορο Σιαφάκα και Παναγιώτη Νταή. Στο επίκεντρο των συναντήσεών του βρέθηκε η υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου για την περαιτέρω αναβάθμιση των δύο περιοχών.

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, στρατηγικοί στόχοι για την Άρτα τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, η δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου και η αξιοποίηση του Αμβρακικού Κόλπου. Από την πλευρά της, η Ηγουμενίτσα μπορεί να διαδραματίσει ένα σπουδαίο ρόλο χάρη στο λιμάνι της και τη σύνδεσή της με τα λιμάνια της Αδριατικής αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο τον κλάδο των μεταφορών και του τουρισμού. Θα εξαντληθούν επίσης οι δυνατότητες για να ολοκληρωθεί το Βιοτεχνικό Πάρκο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της μεταποιητικής δραστηριότητας που ήδη δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο και συζήτησαν για τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Εκκλησία στην ελληνική κοινωνία. Επισκέφτηκε, επίσης, τις εγκαταστάσεις μιας από τις σύγχρονες γαλακτοβιομηχανίες που είναι και από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς τυροκομικών προϊόντων και συζήτησε  με στελέχη και εργαζόμενους.

Τόσο στην Άρτα, όσο και την Ηγουμενίτσα, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, παραγωγικούς και επαγγελματικούς φορείς. Υπογράμμισε ότι Κυβέρνηση και Επιμελητήρια από κοινού δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, έτσι ώστε οι νέοι μας  να μπορούν να βρουν ασφαλείς και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην περιοχή τους. Η ίδρυση περισσότερων από 300 νέων επιχειρήσεων στην Άρτα τα τελευταία χρόνια και περισσότερων από 600 στην Ηγουμενίτσα οφείλεται, όπως τόνισε, στο σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, αλλά και στο φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που έχει οικοδομήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε και σε διευρυμένες συσκέψεις με στελέχη των ΔΕΕΠ και των ΔΗΜΤΟ των δύο Νομών. Αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα, μίλησαν για το σημαντικό κυβερνητικό έργο την τελευταία πενταετία, αλλά και για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο κ. Σκρέκας περπάτησε στους δρόμους και την αγορά της Άρτας και της Ηγουμενίτσας και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες. Άκουσε όσα τους απασχολούν και μετέφερε το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου. 

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, ο κ. Σκρέκας δήλωσε:

«Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού για βιώσιμη ανάπτυξη, ασφαλείς και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τις νέες και τους νέους, για να χτίσουν το μέλλον τους στον τόπο τους. Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας. Μόνο μέσα από την ανάπτυξη της Περιφέρειας θα μπορέσει να αναπτυχθεί συνολικά η χώρα.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικές οι εκλογές στις 9 Ιουνίου. Ψηφίζουμε για να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, για να μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα επενδυθούν και θα στηρίξουν την Περιφέρεια. Ψηφίζουμε για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά και να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα