Οικονομία

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου - ΒΕΑ για δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ΜμΕ


Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την υποστήριξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέγραψαν σήμερα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το μνημόνιο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αφορά δράσεις, όπως:

- Η από κοινού αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων στην ΕΕ και η πρόσβαση των ΜμΕ σε αυτά,

- Η κοινή υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο προγραμμάτων και πρωτοβουλιών της ΕΕ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,

- Η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και επιμόρφωσης,

- Η διοργάνωση ημερίδων, η Συμβουλευτική Υποστήριξη των επιχειρήσεων,

- Η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά καλές πρακτικές σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Στην εκδήλωση που έγινε στα γραφεία του ΒΕΑ, παραβρέθηκαν ο πρόεδρός του, Παύλος Ραβάνης και ο Α΄ αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ., Αθανάσιος Κελέμης και η διευθύντρια τμήματος Εκπαίδευσης, Σαρίνα Τίλε.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ μετά την υπογραφή του Μνημονίου, επισήμανε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που με το παρόν μνημόνιο συνεργασίας, επικυρώνουμε και επισήμως, την εξαιρετική μέχρι σήμερα συνεργασία μας και ανοίγουμε νέους δρόμους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ., Αθανάσιος Κελέμης τόνισε ότι: «Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των Επιμελητηρίων στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης. Xαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία αυτή και την κοινή προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, μεταφέροντας καλές πρακτικές από τη Γερμανία».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα