Χρηστικά

Επικουρικές συντάξεις: Ποιες θα δοθούν μέχρι το τέλος του 2023


Tη βεβαιότητα ότι οι μισές από τις εκκρεμούσες επικουρικές συντάξεις θα εκδοθούν έως το τέλος του 2023, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης.

«Εχει κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για την έκδοσή τους. οι μισές από τις εκκρεμούσες θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

H απονομή χιλιάδων επικουρικών συντάξεων θα γίνεται μέσω της fast track διαδικασίας, ακόμα και για συνταξιούχους με χρέη προς τον ΕΦΚΑ. Ουσιαστικά, θα ακολουθηθεί το μοντέλο που ήδη εφαρμόζεται με τις κύριες συντάξεις και έχει οδηγήσει στην απεμπλοκή τους, έστω και αν απομένουν να καταβληθούν τα οριστικά ποσά, σε αρκετές περιπτώσεις. Όταν, δηλαδή, οι αρμόδιες αρχές διαπιστώνουν πως προκύπτει συμπλήρωση της 15αετίας, θα έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν τη σύνταξη, μέσω της fast track διαδικασίας

Το όριο της 15ετίας θα ισχύει είτε πρόκειται για ασφαλισμένους με ένα φορέα απασχόλησης είτε για περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης. Ουσιαστικά, θα προσμετρώνται μόνο τα έτη ασφάλισης που έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά (από το 2002 και μετά) και αυτό θα θεωρείται αρκετό ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απονομής της σύνταξης.
 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα