Ελλάδα

Ξεκίνησε η δίκη των τριών αστυνομικών για τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό στο Α.Τ. Ομονοίας


Παρακάτω είναι ένα ουδέτερο και προσεκτικό δημοσιογραφικό άρθρο βασισμένο στο κείμενο που έδωσες, με σεβασμό στη σοβαρότητα της υπόθεσης και χωρίς περιττές λεπτομέρειες:


Ξεκίνησε η δίκη των τριών αστυνομικών για τον καταγγελλόμενο ομαδικό βιασμό στο Α.Τ. Ομονοίας

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε η δίκη των τριών αστυνομικών που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό σε βάρος 19χρονης γυναίκας μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, τον Οκτώβριο του 2022.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. φέρονται να οδήγησαν την καταγγέλλουσα στα αποδυτήρια του τμήματος, όπου κατηγορούνται ότι την κακοποίησαν διαδοχικά, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος δικάζεται για συνέργεια. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η κατάθεση της καταγγέλλουσας

Η 19χρονη κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο περιγράφοντας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, όσα βίωσε. Όπως ανέφερε, φοβήθηκε για τη ζωή της και ένιωσε αδύναμη να αντιδράσει. Περιέγραψε ότι η υπόθεση ξεκίνησε όταν προσέγγισε τους δύο αστυνομικούς στο Θησείο για να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με έλεγχο που είχε γίνει στο χώρο εργασίας της και ότι της ζήτησαν να μεταβεί στο Α.Τ. Ομονοίας.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι στο τμήμα οδηγήθηκε σε χώρο αποδυτηρίων, όπου ξεκίνησε ανεπιθύμητη σωματική προσέγγιση από τον έναν κατηγορούμενο και ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει λόγω σοκ και φόβου. Εξέφρασε ότι πάγωσε και δεν μπορούσε να αντισταθεί ή να ζητήσει βοήθεια, ενώ περιέγραψε ότι και ο δεύτερος κατηγορούμενος αγνόησε τις εκκλήσεις της.

Κατά την εξέταση από την έδρα, η μάρτυρας ανέφερε ότι ένιωσε ασφάλεια επειδή βρισκόταν σε αστυνομικό χώρο και ότι λόγω της ηλικίας και της ψυχολογικής της κατάστασης δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κακοποιηθεί.

Η συνέχεια της διαδικασίας

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαρτίου, με την εξέταση μαρτύρων και περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις