Ελλάδα

Άστατος καιρός με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ


Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα χαρακτηρίσουν το σκηνικό, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία – Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι στα δυτικά και κεντρικά και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές, με νέα αύξηση των νεφώσεων το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 6 έως 16°C, στη δυτική Μακεδονία 3-4°C χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες καταιγίδες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 9 έως 18°C, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3-5°C χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί 3-5 μποφόρ, πρόσκαιρα στον Κορινθιακό και τα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 9 έως 20°C, στα βόρεια 2-3°C χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: 13 έως 19°C, στην Κρήτη τοπικά έως 20°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Στα βόρεια αρχικά νότιοι 3-5 μποφόρ, που θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε δυτικούς-βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: 13 έως 18°C, στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 20°C.

Αττική

Νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση από το πρωί, με γενικά αίθριο καιρό.
Άνεμοι: Δυτικοί 3-5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: 10 έως 18-19°C.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες, με βελτίωση από το μεσημέρι και νέα αύξηση νεφώσεων αργά το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 7 έως 15°C.

Πρόγνωση επόμενων ημερών

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026

Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια, με επέκταση σε όλη τη χώρα. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Πτώση θερμοκρασίας, με μέγιστες 12-17°C.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026

Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στα δυτικά από το απόγευμα. Πρόσκαιρα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, πιθανώς ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις