Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο, με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και τις προοπτικές μιας ειρηνικής και δημοκρατικής μετάβασης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο και τις διεθνείς αντιδράσεις που έχουν ακολουθήσει.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, διαπιστώθηκε από κοινού ότι με την αποχώρηση του Μαδούρο από την πολιτική σκηνή, ανοίγει μια νέα σελίδα ελπίδας για τον πληθυσμό της Βενεζουέλας, ο οποίος θα μπορέσει να κάνει χρήση των βασικών αρχών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».