Διεθνή

Ρωσικό πετρέλαιο ρέει ξανά προς Ουγγαρία και Τσεχία


 Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στον αγωγό Druzhba που διέρχεται από την Ουκρανία και μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο προς την κεντρική Ευρώπη.

Παρά τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ, το φθηνό ρωσικό πετρέλαιο ρέει πάλι από σήμερα προς την Ουγγαρία και τη Σλοβακία βοηθώντας τις δύο χώρες να παραμείνουν ανταγωνιστικές και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο στον πόλεμο. Μέση Ανατολή.
 
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα οτι έχει επισκευαστεί πλήρως το τμήμα του αγωγού που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από πλήγματα ρωσικών drones.

Η επαναλειτουργία του αγωγού ήταν πάγιο αίτημα της Ουγγαρίας, η οποία πρόσφερε ως «αντάλλαγμα» την άρση του βέτο που είχε ασκήσει για τη χορήγηση δανείου 90 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ προς την Ουκρανία. Αναμένεται οτι η ουγγρική πλευρά θα δώσει το “οκ” στην επόμενη σύνοδο κορυφής, πριν αναλάβει ο νέος πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ.

Η ΕΕ από την πλευρά της σκοπεύει να ενισχύσει την ασφάλεια  του αγωγού με εμπειρογνώμονες, δείγμα του αυξημένου ενδιαφέροντος από την πλευρά της.

«Σας ευχαριστώ, Πρόεδρε Ζελένσκι, που ολοκλήρωσε, όπως συμφωνήθηκε, την επισκευή του αγωγού Ντρούζμπα και την αποκατάσταση της λειτουργίας του», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντόνιο Κώστα. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα