Διεθνή

Γερμανία: Παράταση της αβεβαιότητας-Στο επίκεντρο οι δασμοί Τραμπ


Παράταση της αβεβαιότητας αναμένουν κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι στη Γερμανία, μετά τη νέα ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών 15% σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Η απόφαση ακολούθησε την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομους τους αποκαλούμενους «ανταποδοτικούς» δασμούς.

Ο υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ, μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε πως «Παρά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, παραμένουν σε ισχύ οι δασμοί που αφορούν συγκεκριμένους κλάδους, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και ο χάλυβας».

«Η απάντησή μας παραμένει η ίδια: Χτίζουμε νέες εμπορικές σχέσεις παγκοσμίως, συνάπτουμε συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών, προστατεύουμε τη βιομηχανία μας και ενισχύουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Ευρώπης», κατέληξε.

«Νέο γύρο αβεβαιότητας» προέβλεψε και η Γερμανική Ένωση Χημικής Βιομηχανίας (VCI). Ο διευθύνων σύμβουλός της, Βόλφραμ Γκρόσε Έντρουπ είχε τονίσει την πιθανότητα επιβολής νέων δασμών προτού τους ανακοινώσει ο Τραμπ. «Η αναταραχή στην εμπορική πολιτική δεν εξαφανίζεται, απλώς αλλάζει το πεδίο δράσης. Όποιος πιστεύει ότι αυτό διευθετεί τη διαφορά στους δασμούς κάνει λάθος»,δήλωσε στο ARD.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις