Διεθνή

Αμερικανός Υπ. Ενέργειας: «Ο πόλεμος θα τελειώσει εντός των επόμενων εβδομάδων»


Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας,Κρίς Ράιτ, εκτίμησε ότι ο πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανάκαμψη της προσφοράς πετρελαίου και σε μείωση του ενεργειακού κόστους.

Μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο Ράιτ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η σύγκρουση δεν θα παραταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και πως η αγορά ενέργειας θα αρχίσει να σταθεροποιείται μετά τη λήξη της.

«Πιστεύω πως αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει σίγουρα τις επόμενες λίγες εβδομάδες, θα μπορούσε να γίνει συντομότερα από αυτό. Όμως, ο πόλεμος θα τελειώσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες και εμείς θα δούμε μια ανάκαμψη στον εφοδιασμό και μια πτώση στις τιμές έπειτα από αυτό», δήλωσε ο Ράιτ στην εκπομπή "This Week" του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις