Χρηστικά

Επιδότηση καυσίμων: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης


Με την τιμή της βενζίνης να βρίσκεται εκτός ελέγχου, προσεγγίζοντας δυσθεώρητα ύψη, όπως αυτό των 2,50 ευρώ ανά λίτρο, η κυβέρνηση έχει θέσει ως μέγιστη προτεραιότητά της-τη δεδομένη στιγμή- τον περιορισμό του αρνητικού «φαινομένου» και τη στήριξη των καταναλωτών.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν θέσει υπό επεξεργασία συγκεκριμένες παρεμβάσεις και  μέτρα, που εκτιμάται ότι μπορούν να «ανακουφίσουν» τους πελάτες, χωρίς παράλληλα  να είναι βλαπτικά για τα δημοσιονομικά. Όπως ισχύει στην περίπτωση της μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο οποίος έμεινε εκτός κυβερνητικού κάδρου, διότι ήταν ασύμφορος για τα δημόσια οικονομικά, καθώς η εφαρμογή του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ, θα προκαλούσε μια «μαύρη» τρύπα στα έσοδα 3,4 δισ.ευρώ.

Τα μέτρα που έχουν προκριθεί και ενδεχομένως να ανακοινωθούν εντός του επόμενου δεκαήμερου, περιλαμβάνεται η παράταση του μέτρου της επιδότησης στη βενζίνη και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων του fuell pass. Ενδεχομένως να υπάρξει και μια μικρή αύξηση και στο ποσό των 40 ευρώ που καταβάλλεται συνολικά.

Επίσης, παράταση θα δοθεί και στην επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης ενώ αναμένεται να αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία.  Ακόμη ένα από τα σενάρια-μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι η επιδότηση στην αντλία, να ακολουθηθεί δηλαδή το μοντέλο παρέμβασης στο diesel κίνησης και στην βενζίνη και μάλιστα με υψηλότερα ποσά ανά λίτρο. Οριστική απόφαση επ’ αυτού του μέτρου δεν έχει ληφθεί.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα