Χρηστικά

Επίδομα θέρμανσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα!


Η επιδότηση θα αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωθεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο

Τη διεύρυνση της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν για τη θέρμανση ηλεκτρικές συσκευές αποφάσισε η κυβέρνηση.

Τα κριτήρια θα είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα που ισχύουν για τα υπόλοιπα καύσιμα, που χρησιμοποιούνται για θέρμανση, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις λόγω της ιδιαιτερότητας του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, θα προβλέπουν την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και στα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές.

Το επίδομα θα καλύπτει τις καταναλώσεις ρεύματος που θα γίνουν από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024 και θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται η κατοικία και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι τα ίδια με κείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ και συγκεκριμένα:

  • Για τον άγαμο είναι 16.000 ευρώ.
  • Για τους έγγαμους ή τους συνάψαντες σύμφωνο συμβίωσης χωρίς εξαρτώμενα τέκνα το όριο είναι 24.000 ευρώ.

Επίσης για κάθε μονογονεϊκή οικογένεια, το βασικό όριο χωρίς την προσαύξηση λόγω τέκνου ή τέκνων διαμορφώνεται σε 27.000 ευρώ.
Η προσαύξηση των ορίων για κάθε εξαρτώμενο τέκνο αυξάνεται από 3.000 σε 5.000 ευρώ και τα συνολικά εισοδηματικά όρια θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • από 27.000 σε 29.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και ένα τέκνο
  • από 30.000 σε 34.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και δύο τέκνα
  • από 33.000 σε 39.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και τρία τέκνα
  • από 36.000 σε 44.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και τέσσερα τέκνα
  • από 30.000 σε 32.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με έναν γονέα και ένα τέκνο
  • από 33.000 σε 37.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με έναν γονέα και δύο τέκνα
  • από 36.000 σε 42.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με έναν γονέα και τρία τέκνα
  • από 39.000 σε 47.000 ευρώ για κάθε οικογένεια με έναν γονέα και τέσσερα τέκνα.

Το όριο αντικειμενικής αξίας ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους δικαιούχους παραμένει στα 200.000 ευρώ. Για τους έγγαμους το όριο αντικειμενικής αξίας διαμορφώνεται στα 300.000 ευρώ.

Οι κόφτες

Όμως, το επίδομα θέρμανσης δεν θα είναι επιπλέον του βασικού επιδόματος θέρμανσης που χορηγείται στα νοικοκυριά.

Δηλαδή, δεν θα είναι δυνατή η λήψη επιδότησης για το ρεύμα και για την καύση πετρελαίου, αλλά το επίδομα θέρμανσης θα είναι ένα για όλους τους τύπους καυσίμων.

Η επιδότηση θα αφορά την ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωθεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ θα προβλέπεται και η χορήγηση προκαταβολής, πιθανότατα τον Δεκέμβριο.

Επίσης, για τη χορήγηση του επιδόματος το νοικοκυριό θα πρέπει να «ανεβάσει» στην πλατφόρμα δύο λογαριασμούς που έχουν εξοφληθεί και το ύψος τους θα είναι τουλάχιστον διπλάσιο ποσό από το ύψος του επιδόματος που αναλογεί.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα