Ελλάδα

Έπεσε τελικά μετεωρίτης στην Αίγινα;


Ένα ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο φέρεται να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην Αίγινα το βράδυ του Σαββάτου ωστόσο οι πληροφορίες παραμένουν συγκεγχυμένες. Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, ένα φωτεινό αντικείμενο κατευθύνθηκε προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Την ίδια στιγμή μια άλλη μαρτυρία σχετικά με τη φημολογούμενη πτώση μετεωρίτη στον Αργοσαρωνικό, αναφέρει στο ίδιο site, πως πολλοί άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο στο Πόρτο Ράφτη.

Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα το πρωί με την λιμενική αρχή Αίγινας, από την οποία υπήρξε η ενημέρωση ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρακοπούλου επικοινώνησε χθες με τον λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη για να ενημερωθεί. Η απάντηση του κ. Φραγκούλη ήταν αρνητική, ότι δηλαδή δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν, τουλάχιστον στην κοντινή θαλάσσια περιοχή του νησιού, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Μάλιστα το λιμεναρχείο έκανε περιπολίες χωρίς να εντοπίσει κάτι. Εάν αυτό συμβαίνει πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα μακριά από το νησί, είπε ο κ. Φραγκούλης.

aigina
 
Η κ. αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε επίσης χθες το βράδυ με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά. Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal είπε ότι δεν γνώριζε κάτι για το συμβάν, ότι δεν υπήρχαν σχετικές αναφορές στο νησί και βέβαια δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
 
Τέλος, η κ. Θεοδωρακοπούλου μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal, είπε ότι μετά το δημοσίευμα, επικοινώνησε για να ενημερωθεί τόσο με τον λιμενάρχη, όσο και με τον δήμαρχο της Αίγινας και αναμένει εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.