Επιχειρήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές με τον όμιλο Grimaldi για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Με μία επίσημη τελετή επισφραγίστηκε η μεταβίβαση διαχείρισης του Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Κοινοπραξία GRIMALDI EUROMED–MINOAN LINES – Ε.Κ.Ε.Β., στα γραφεία του Οργανισμού στην Ηγουμενίτσα, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Διευθ. Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi,Emanuele Grimaldi αναφέρθηκε τόσο στο γεγονός της απόκτησης του πλειοψηφικού ποσοστού – 67% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ – όσο και στο αναπτυξιακό σχέδιο που προβλέπει για τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, θέτοντας σε νέα τροχιά ανάπτυξης όχι μόνο το λιμάνι αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και Φιλιατών Σπύρος Παππάςκαιο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, EmanueleGrimaldi,  από το βήμα της εκδήλωσης, δήλωσε:«Αυτή η στιγμή σηματοδοτεί την κορύφωση μιας πολύμηνης και σχολαστικής διαδικασίας που διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο και χαρακτηρίστηκε από εξαιρετική διαφάνεια. Επί του παρόντος, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την ταχεία και αποτελεσματική πολιτική που εφαρμόστηκε. Ιστορικής σημασίας η σημερινή ημέρα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας,καθώς προαναγγέλλει την έναρξη μιας νέας εποχής που υπόσχεται να φέρει σπουδαίες εξελίξεις για το λιμάνι, την πόλη, την Περιφέρεια Ηπείρου και ελπίζω για ολόκληρη τη χώρα».

Ο Όμιλος Grimaldi έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο επενδυτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να ενισχύσει περαιτέρω τηνεπιχειρηματική δραστηριότητα του ακτοπλοϊκού κλάδου, εκείνου της κρουαζιέρας αλλά και των μαρινών. Πρωταρχικός στόχος του Ομίλου παραμένει να ξεκλειδώσει πλήρως το δυναμικό του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως έχει αναφερθεί με συνέπεια καθ'όλη τη διάρκεια της επενδυτικής του διαδρομής στην Ελλάδα. Με την Ηγουμενίτσα να λειτουργεί ως ζωτική πύλη που συνδέει το δυτικό τμήμα της Ευρώπηςμετην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, ακόμη και τη Μαύρη Θάλασσα, η στρατηγική του νέου σχήματος,είναι να προσελκύσει και να ενισχύσει περαιτέρω τις θαλάσσιες υπηρεσίες που είναι αφιερωμένες στη μεταφορά τόσο εμπορευμάτων όσο και επιβατών μεταξύ αυτού του λιμένα και της Ιταλίας. 

Ο κ. Grimaldi ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην πρόθεση του Ομίλου να μετατρέψει την Ηγουμενίτσα σε ένα γνήσιο Πράσινο Λιμάνι, σημείο αναφοράς για το σύνολο της λιμενικής βιομηχανίας.«Η δέσμευσή μας σε αυτό το όραμα είναι εμφανής μέσα από τις πρόσφατες προσπάθειές μας, όπως η ανάπτυξη των πλοίων μας Eco-class. Αυτά τα πλοία, που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, καταπλέουν τώρα και στην Ηγουμενίτσα, συνδέοντας τη Βενετίακαι το Μπάρι με την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα. Διαθέτουν αξιοσημείωτη χωρητικότητα φόρτωσης πέραν των 500 ρυμουλκούμενων φορτηγών οχημάτων και αναγνωρίζονται ως από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον και τα μεγαλύτερα του είδους τους σε όλο τον κόσμο. Όλες αυτές οι προσπάθειες πρόκειται να οδηγήσουν σε αυξημένες εμπορικές ροές, εν δυνάμει ώθηση στον τουρισμό, διευρυμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες και δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα