Οικονομία

Επενδύσεις 200 εκατ. από Ισπανούς στα Καμένα Βούρλα, στο ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ


Τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η «Inmo Parck Invest» για την αξιοποίηση του μεγάλου ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ και δύο ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούρλα. Στην έκταση των 593 στρεμμάτων θα δημιουργηθούν ξενοδοχεία-τουριστικά καταλύματα, συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών, χώροι εστίασης και αθλοπαιδιών, εμπορικά καταστήματα, υποδομές κοινωφελών υπηρεσιών, μαρίνες για μικρά σκάφη κλπ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την Inmo Parck Invest ως προτιμητέο επενδυτή, αποδεχόμενο την οικονομική προσφορά της και το συνολικό σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου, που  θα αναδείξει τα Καμένα Βούρλα ως ελκυστικό προορισμό ιαματικού τουρισμού και διακοπών.

Η προσφορά ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και αφορά δύο επιμέρους ακίνητα συνολικής έκτασης 593 στρεμμάτων (περιοχές Α και Β). Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, η περιοχής Α (520,5 στρέμματα) πωλείται, ενώ η Β΄(72 στρέμματα) παραχωρείται με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών

 Η Inmo Parck Invest πρόσφερε τίμημα (σε παρούσα αξία):

 -   Για την περιοχή Α: 9,34 εκατ. ευρώ ευρώ.
  -  Για την περιοχή Β: 1,68 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα επόμενα έτη σημαντικές επενδύσεις τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του ακινήτου, του παραλιακού μετώπου και των ιαματικών πηγών, με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας, εγκαταστάσεων ευεξίας και καταστημάτων.

Οι επενδύσεις συνάδουν με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί, ενώ ο επενδυτής προτίθεται να ακολουθήσει στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή.

Η περιοχή Α είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 520.515 τμ και έχει μέτωπο 1.200 μέτρων στη θάλασσα. Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, προβλέπεται χρήση Τουρισμού – Αναψυχής (τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των Ιαματικών Πηγών, τουριστικοί λιμένες, εμπορικά καταστήματα), κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, χώροι στάθμευσης, εγκαταστάσεις εκθεσιακών χώρων, ελικοδρόμιο, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων κλπ.

Η περιοχή Β είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 72.546 ετραγωνικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει δύο ιαματικές πηγές (Μύλος και Καλλυντικά). Η ιαματική πηγή Καλλυντικών είναι αναγνωρισμένη. Η περιοχή Β καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών. σύμφωνα με την μελέτη ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κλπ καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα