Τράπεζες

Επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ στα Βαλκάνια από την EBRD το 2019


Το ποσό των 1,1 δισ. ευρώ σε υποδομές ενέργειας και ιδιωτικό τομέα των δυτικών Βαλκανίων, σκοπεύει να επενδύσει, το τρέχον έτος, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, όπως ανέφερε στο Reuters, ο γενικός γραμματέας της EBRD, Έντσο Κουατροτσόκε.

Συγκεκριμένα, ο Κουατροτσόκε τόνισε πως "επενδύσαμε 1,1 δισ. ευρώ το 2018 στις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων και το σχέδιο για φέτος είναι να επενδύσουμε τουλάχιστον το ίδιο πόσο, εάν όχι μεγαλύτερο".

Παράλληλα, σημειώνεται πως η τράπεζα θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεδρίασή της και επιχειρηματικό φόρουμ στο Σαράγεβο στις 8-9 Μαΐου, με τους ηγέτες των 6 χωρών να συζητούν για τη διασύνδεση της οικονομίας τους.

Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας της EBRD δήλωσε: "Η πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο Σαράγεβο φέρνει στο προσκήνιο τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και γενικά την περιοχή. Από τη μια πλευρά, είναι μια πολιτική πρωτοβουλία, και από την άλλη, αυτό ευελπιστούμε ότι θα αποφέρει καρπούς σε ό,τι αφορά διασυνοριακά σχέδια, το οποίο είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται".