Οικονομία

Επέκταση των μέτρων στήριξης και σε άλλους κλάδους – Οι σκέψεις του ΥΠΟΙΚ


H κυβέρνηση επεξεργάζεται την επέκταση των μέτρων στήριξης και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι να εφαρμοστεί το μέτρο των αναστολών συμβάσεων και των επιδομάτων των 534 ευρώ σε ξενοδοχεία και εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα εν λόγω μέτρα, ως γνωστόν, ισχύουν για τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης. Οριστικές αποφάσεις για την επέκτασή τους δεν έχουν ληφθεί, καθώς η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αποφανθεί οριστικά, αν θα επεκτείνει τα νέα στήριξης και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Ξενοδόχοι και έμποροι ζητούν την ένταξή τους στο εν λόγω πλέγμα, τονίζοντας ότι έχουν πληγεί από τα νέα περιοριστικά μέτρα, όπως οι κλάδοι της εστίασης και της διασκέδασης.  Tο οικονομικό επιτελείο, αναγνωρίζει το πρόβλημα και των εν λόγω κλάδων, προτάσσει, όμως τις δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους, οι οποίες δεν είναι απεριόριστες και πρέπει να αποδοθούν λελογισμένα.

Το ΥΠΟΙΚ, μεταξύ άλλων, προσανατολίζεται να εφαρμόσει το «μοντέλο» των αναστολών και χρονικών παρατάσεων όπως έκανε και προς το τέλος του 2021, με μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, προσφέροντας έτσι βαθιά ανάσα στους φορολογούμενους (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες).  

Σε κάθε περίπτωση, τα νέα μέτρα θα «κλειδώσουν» ή όχι την Πέμπτη, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα