Πολιτική

Επασφάλιστρο


 Οι ασφαλιστικοί όροι και καλύψεις που μπορεί να περιλαμβάνονται σε ένα ασφαλιστήριο είναι, τις πιο πολλές φορές, δύσκολο να  γίνουν κατανοητές από τον μέσο ασφαλισμένο. Παρακάτω, με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα,  παρουσιάζονται με τρόπο που ελπίζουμε ότι θα σας διευκολύνει, αφού μετά τους περισσότερους ορισμούς δίνονται επεξηγήσεις ή και παραδείγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας.

Επασφάλιστρο:

Είναι η προσαύξηση του ασφαλίστρου λόγω ηλικίας, επαγγέλματος, υγείας, κατασκευής, ή άλλης ιδιαιτερότητας σε σχέση με τα τιμολογημένα.

Στην πράξη:

Αν είστε θηριοδαμαστής, η ασφαλιστική που θα δεχτεί να σας κάνει ένα συμβόλαιο υγείας, λόγω του αυξημένου κινδύνου της δουλειάς σας, θα ζητήσει μεγαλύτερο ασφάλιστρο από ότι θα ζητούσε αν ήσασταν παρατηρητής ωδικών πτηνών.

Φυσικά τέτοιοι επαγγελματίες ανάμεσά μας δεν είναι και τόσοι πολλοί αλλά οι περιπτώσεις που προκύπτει το επασφάλιστρο σε οποιοδήποτε είδος συμβολαίου και «πατάνε» σε αντίστοιχη λογική είναι τελικά πολύ συχνές. Οδηγοί κάτω των 23 ετών ή άνω των 65, κτίρια χτισμένα πριν από το 1960, ακόμα και οικογενειακό ιστορικό μυωπίας είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Βέβαια αντίστοιχα υπάρχουν και εκπτώσεις λόγω ηλικίας, μη ζημιάς, τύπου κατασκευής κτιρίου κ.λπ.

 Διαβάστε αναλυτικά:  Οι ασφαλιστικοί όροι σε …απλά ελληνικά

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις