Ελλάδα

Επανήλθε ο Καμμένος: Θα αποχωρήσουμε αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή


Την απόφαση του να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση εάν έρθει για κύρωση στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικότερα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός της FYROM Ζόραν Ζάεφ «αναιρεί» με τις δηλώσεις του το περιεχόμενο της Συμφωνίας για να προσθέσει ωστόσο «εκτός και αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά. Όμως συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από την Βουλή».

Παράλληλα, είπε θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πριν κάνει τις παλικαριές του για την πρόταση μομφής, να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται ή όχι τον όρο βόρεια Μακεδονία και εάν ψηφιστεί από τον λαό ως πρωθυπουργός αν θα την καταργήσει σε περίπτωση που κυρωθεί από την παρούσα Βουλή. Ετσι παίρνονται οι πολιτικές αποφάσεις στα ίσια».

Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Καμμένος στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση, προκαλώντας ανασχηματισμό, χωρίς ωστόσο να τη ρίξουν.

Διαβάστε επίσης