Πολιτική

Επανιδρύεται υπουργείο Μετανάστευσης- υπουργός ο Ν. Μηταράκης


Διαπιστώνοντας ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα οξύνεται με την αύξηση των προσφυγικών ροών και ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί για την αντιμετώπιση του δεν έχουν αποδώσει, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κατέληξε στην απόφαση επανίδρυσης υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι δημιουργείται αυτοτελές υπουργείο "Μετανάστευσης και Ασύλου", το οποίο θα έχει τις αρμοδιότητες του καταργηθέντος υπουργείου και τον συντονισμό χειρισμών και ενεργειακών της δημόσιας διοίκησης.

Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει ο νύν υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, περιφέρειας που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα προσφυγικών ροών.

 Αναπληρωτής υπουργός τοποθετείται ο Γ. Κουμουτσάκος,  ο οποίος είχε μέχρι τώρα το χαρτοφυλάκιο του προσφυγικού, ως υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η επανίδρυση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από πλευράς του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι ήταν λάθος η κατάργηση αυτού του υπουργείου, που είχε δημιουργηθεί  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να  υπάρξει  ολοκληρωμένη και συντονισμένη διαχείριση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης