Χρηστικά

Επανέρχεται η νομιμοποίηση για τα μεγάλα αυθαίρετα


Αποτελεί πολιτική… παράδοση στη χώρα μας, όταν πλησιάζουν οι εκλογές, οι εκάστοτε κυβερνήσεις να εκκινούν τη μηχανή των νομιμοποιήσεων αυθαιρέτων και εκτός σχεδίου κτισμάτων και οικοπέδων. 

Μετά τις ρυθμίσεις για δασικά αυθαίρετα και μικρά οικόπεδα εκτός σχεδίου, για τις οποίες έγραψε το Sin προ εβδομάδων, το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρνει μια νέα ρύθμιση που θα θέτει υπό καθεστώς νομιμοποίησης μεγάλα αυθαίρετα που ανήκουν στην κατηγορία 5 και τα οποία έχουν κατασκευαστεί έως το καλοκαίρι του 2011.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στα σκαριά νέα ρύθμιση που προβλέπει νομιμοποίηση κτιρίων που είναι εξ΄ ολοκλήρου αυθαίρετα ή έχουν σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις. Σημείο κλειδί της νέα ρύθμισης που «ακουμπάει» σε αντίστοιχες παλαιότερες, είναι ότι τα εν λόγω αυθαίρετα που ανήκουν στην κατηγορία 5, δεν θα πρέπει σε «απαγορευμένες» περιοχές. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Ταγαρά που μίλησε στην «Καθημερινή» κάθε αίτηση υπαγωγής θα ελέγχεται εξονυχιστικά από τον ελεγκτή δόμησης, πριν οριστικοποιηθεί η έγκρισης της νομιμοποίησης.

Όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του υπουργείου, η διακοπή το 2020 της νομιμοποίησης κατασκευών της κατηγορίας 5, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και δυσλειτουργίες στους κλάδους των κατασκευών και ακινήτων.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα