Οικονομία

Επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ στην Υγεία


Με τον ομόλογό του, υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ιωάννου, συναντήθηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και η επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας τόνισε: "Υποδέχθηκα σήμερα με πολλή χαρά τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της Υγείας, με κορυφαίο όλων την επανεκκίνηση της τριμερούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Φιλοδοξούμε μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ να δρομολογήσουμε τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεχνολογίας της υγείας και την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Συζητήσαμε ακόμη θέματα κοινής διαπραγμάτευσης σε τιμές φαρμάκων και διαπιστώσαμε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Και πάλι ευχαριστώ τον κ. Ιωάννου για την επίσκεψη", είπε.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε: Ευχαριστώ τον κ. Κικίλια για τη συνάντηση αυτή. Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου. Όπως ανάφερε ο αγαπητός Υπουργός, προχωρούμε τάχιστα την τριμερή συνεργασία με το Ισραήλ σε θέματα Υγείας, όπως η εκπαίδευση, η χιαστίμεταμόσχευση και άλλα. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση θεμάτων που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό. Ευελπιστώ και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μια άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τη συνάντηση, τη διάθεση και τη θέληση για συνεργασία", κατέληξε.