Επιχειρήσεις

Επ. Ανταγωνισμού: Τι κάνουν οι Ολλανδοί σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -Ελλάκτωρ;


Η στρατηγική συμμετοχή του ολλανδικού γκρουπ Reggeborgh στις δύο μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ελλάκτωρ) - που θεωρητικά είναι ανταγωνίστριες - προκαλεί το ενδιαφέρον και την "περιέργεια" της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Μετά από καταγγελία στελέχους κατασκευαστικής εταιρείας, η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα στις δύο εισηγμένες επιχειρήσεις, για να διαπιστώσει το ρόλο του ολλανδικού γκρουπ στη διοίκηση των δύο ομίλων και στη λήψη αποφάσεων, που ενδέχεται να οδηγούν σε εναρμονισμένες πολιτικές και σε καταστρατήγηση κανόνων ανταγωνισμού.

Οπως έγινε γνωστό, απέστειλε ήδη σειρά ερωτημάτων στις διοικήσεις της Reggeborgh, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Ελλάκτωρ, σχετικά με τα μετοχολόγια τους, τα μελη των διοικητικών συμβουλίων τους, τις θυγατρικές τους, τις συμμετοχές σε διαγωνισμούς κλπ.

Επισημαίνεται ότι η Reggeborgh κατέχει το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά δεν εκπροσωπείται στο διοικητικό της συμβούλιο. Στην Ελλάκτωρ έχει αποκτήσει πάνω από 9%, έχει οψιόν εξαγοράς επιπλέον ποσοστό  12,3% από τον Λεωνίδα Μπόμπολα και πρόσφατα ζήτησε αλλαγή διοικητικού συμβουλίου. Το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης