Επιχειρήσεις

Επ. Ανταγωνισμού: Στις 17/7 θα συνεδριάσει για την απόκτηση της MIG από την Τρ. Πειραιώς - Πιθανό το πρόστιμο


Πρόστιμο για εκπρόθεσμη υποβολή γνωστοποίησης συγκέντρωσης εξετάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να επιβάλει στην Τράπεζα Πειραιώς, σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της MIG.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιτροπής:

"Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), θα συνεδριάσει, στις 17 Ιουλίου 2024 για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 4, σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2, του άρθρου 9 παρ. 1, και του άρθρου 38 παρ. 3 του ν. 3959/2011 σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».

Σύμφωνα με την Εισήγηση,  προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση και η πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 815/2023 Απόφαση της) , κατά παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011. Επίσης προτείνεται να επιβληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, ως την υπόχρεη εταιρεία σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 και το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011  ενώ τέλος δεν διαπιστώνεται η παροχή ανακριβών ή ελλιπών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την επιτροπή, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, τις απόψεις της Τράπεζας Πειραιώς και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών".

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα