Τράπεζες

Επ. Ανταγωνισμού: "Πράσινο φως" για τον έλεγχο της Worldline στον κλάδο αποδοχής πληρωμών καρτών της Eurobank


Εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «Worldline SA.», επί του κλάδου αποδοχής καρτών πληρωμών της Τράπεζας Eurobank.

Η συγκέντρωση αφορά την αγορά παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών πληρωμών, την αγορά παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας των, σχετικά με την αποδοχή καρτών, δεδομένων (Card Acquiring Processing) και την αγορά παροχής και διαχείρισης των τερματικών μηχανημάτων POS (Provision and Management of POSterminals) που η Worldline δραστηριοποιείται δια της θυγατρικής Cardlink, εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με την Απόφαση, η Eurobank δραστηριοποιείται στην αγορά παροχής υπηρεσιών αποδοχής καρτών πληρωμών η Worldline δραστηριοποιείται δια της θυγατρικής Cardlink, στην αγορά προηγούμενου σταδίου την παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας των, σχετικά με την αποδοχή καρτών, δεδομένων,  με χαμηλό μερίδιο αγοράς. Η  Worldline θα παρέχει πλέον τις εν λόγω υπηρεσίες στoν κλάδο acquiring της Eurobank.  Κατά συνέπεια η Eurobank θα συνιστά τον μοναδικό πελάτη και άρα η Worldline  δεν θα έχει την δυνατότητα μέσω αυτής της συγκέντρωσης να αποκλείσει άλλους πελάτες στην εν λόγω αγορά.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι στην αγορά προηγούμενης βαθμίδας οι έτεροι μεγάλοι και ισότιμοι εξ απόψεως μεριδίου  εγχώριοι παίχτες της αγοράς, η Euronet και η New Sia, έχoυν σαφώς τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή ως απάντηση σε τυχόν περιορισμό παραγωγής εκ μέρους της νέας οντότητας. Ενώ, έντονος ανταγωνισμός υπάρχει στην αγορά επόμενης βαθμίδας Merchant Acquiring, καθώς ήδη δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες είτε είναι ολοκληρωμένες κάθετα ( VIVA, Εθνική Τράπεζα), είτε είναι σε θέση να στραφούν σε εναλλακτικές εισροές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη αύξηση τιμών εκ μέρους της Worldline στην αγορά του Acquiring Processing.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Eurobank