Αγορές

Εντονες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο


Το ράλι των ελληνικών ομολόγων συνεχίζεται, αλλά το χρηματιστήριο αποδεικνύεται περισσότερο ευαίσθητο στη βραχυχρόνια συγκυρία που διαμορφώνουν η εκλογική αβεβαιότητα, η ένταση στα ελληνοτουρκικά και η καταστροφολογία για τη ΔΕΗ. Πιέσεις προκαλούν επίσης οι προσπάθειες κατοχύρωσης βραχυχρόνιων κερδών και οι κινήσεις ισχυρών χαρτοφυλακίων που συναρτώνται με το αυριανό κλείσιμο των Παραγώγων.
 Μέχρι τις 2:30 οι βασικοί δείκτες κινούνταν πτωτικά, καταγράφοντας  διευρυνόμενες απώλειες. Την τελευταία ώρα ανακάμπτουν και οι απώλειες καλύπτονται κατά μεγάλο μέρος, περιοριζόμενες στο τραπεζικό ταμπλό.

Κρίσιμη θα είναι η αυριανή συνεδρίαση, κατά την οποία θα φανεί αν η αγορά η αγορά διατηρεί τη δυναμική της και μπορεί να συνεχίσει ανοδικά μετά το κλείσιμο των Παραγώγων.
Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης κινείται περί τις 841,8 μονάδες, με απώλειες 0,25%. Νωρίτερα σημείωσε χαμηλό ημέρας -1,28% στις 833,19 μονάδες.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει επανέλθει σε θετικό έδαφος (+0,25%) στις 2.149,5 μονάδες, βοηθούμενος από την άνοδο της Coca-Cola, που έχει μεγάλη συμμετοχή στη σύνθεσή του.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 1% στις 766,7 μονάδες. έχοντας κινηθεί μεταξύ +1,21% και -2,27%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Attica  Bank -4%, Εθνική -3%,  Πειραιώς και Eurobank -0,7%,  Alpha -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Σαράντης +3%, Coca-Cola  και Jumbo +2%,  Μυτιληναίος +1,5%, Ελλάκτωρ +1%.

Βυθίζεται η μετοχή της ΔΕΗ στο -11,7%. Ακολουθούν στην πτώση ΑΔΜΗΕ -2,2%,  Τιτάν, Cenergy  και ΟΤΕ -0,6%.

Διαβάστε επίσης