Τουρισμός

Enterprise Greece: Με την golden visa στην Κίνα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων του Οργανισμού Enterprise Greece στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός διοργάνωσε εθνικό περίπτερο στη διάσημη έκθεση επενδύσεων σε ακίνητα Luxury Property Show που πραγματοποιήθηκε για 18η φορά στη Σαγκάη, μεταξύ 7 και 9 Δεκεμβρίου 2018. Στο ελληνικό περίπτερο, συμμετείχαν με δικό τους διακριτό χώρο πέντε ελληνικές εταιρείες προώθησης, διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, οι οποίες προέβαλαν την ελληνική αγορά ακινήτων και το ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 200 εκθέτες από 35 και πλέον χώρες προωθώντας επενδύσεις στα ακίνητα σε περισσότερους από 12.000 επισκέπτες. Τα στελέχη του Οργανισμού Enterprise Greece ενημέρωσαν τους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος των ακινήτων στη χώρα μας και τη δυνατότητα για τους μη Ευρωπαίους πολίτες να αποκτήσουν μόνιμη άδεια διαμονής, αν επενδύσουν στην Ελλάδα ή αν αγοράσουν ακίνητα. Τα στελέχη των πέντε ελληνικών εταιρειών προώθησαν τόσο τα δικά τους, όσο και τα ακίνητα των πελατών τους.

Η ελληνική παρουσία απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους διοργανωτές της έκθεσης και τους επισκέπτες τόσο για το σχεδιασμό του περιπτέρου, όσο και για την πληρότητα της ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Οργανισμός Enterprise Greece και οι πέντε ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν επίσης παρουσίαση του προγράμματος Golden Visa και των ακινήτων τους σε σχετικό δίωρο workshop, αφιερωμένο στην Ελλάδα. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος σε ξεχωριστή εκδήλωση για κινεζικές εταιρείες που προωθούν αντίστοιχα προγράμματα.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες στο ελληνικό περίπτερο της Έκθεσης LPS ήταν οι ακόλουθες:

1.    POLIS PROPERTIES

2.    REMAX NEW DEAL

3.    SMART HOMES GREECE

4.    STURDIOUS Property Development

5.    V² Development

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα έχει, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία (έως 30/9/2018) του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, χορηγήσει 3.404 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 1.700 άδειες, δεύτερη τη Ρωσία με 450 και τρίτη την Τουρκία με 356. Το σύνολο των αδειών διαμονής αν συμπεριληφθούν και οι άδειες που έχουν δοθεί στους συγγενείς των επενδυτών είναι 8.899 άδειες.

Παράλληλα, ο Οργανισμός Enterprise Greece, αξιοποιώντας την παρουσία του στην Ανατολική Κίνα διοργάνωσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου επενδυτική εκδήλωση στην πόλη Χανγκτσόου, στην οποία παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σε στοχευμένο κοινό ογδόντα στελεχών Κινεζικών επιχειρήσεων από τους κλάδους της τεχνολογίας, του τουρισμού και των ακινήτων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Χανγκτσόου, πρωτεύουσα της κινεζικής Επαρχίας Τσετσιάνγκ και πατρίδα του κινεζικού κολοσσού Alibaba, έχει πληθυσμό περί τα 7 εκατ. και ΑΕΠ περί τα 170 δισ. ευρώ. Το τεχνολογικό πάρκο της Χανγκτσόου θεωρείται η Silicon Valley της Κίνας, φιλοξενώντας ερευνητικά κέντρα εταιρειών όπως η Motorola, η Nokia, η IBM κα.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών. Στόχος της εταιρείας είναι να προβάλλει τη χώρα ως επενδυτικό προορισμό και να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης