Πολιτική

Εντείνονται οι επαφές Παπανδρέου: Συναντήσεις με Γερουλάνο, Χρηστίδη


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με σκοπό την «ενωτική πορεία» προς τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός συναντήθηκε ήδη με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη ενώ μίλησε χθες το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Χάρη Καστανίδη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

 Το πώς θα πορευτεί το Κίνημα Αλλαγής και η προοδευτική παράταξη στις εθνικές εκλογές ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα επικεντρώθηκε η συζήτηση στις διαδοχικές συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Γερουλάνο και Παύλο Χρηστίδη, την Κυριακή στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν έθεσε θέμα να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους. Η συνάντηση με τον Π. Γερουλάνο κράτησε μία ώρα και όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, «το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης», χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση εποικοδομητική. «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος ενώ με ανάρτηση του στο Facebook, καλεί τους πολίτες να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητας του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας».

Ανάλογο ήταν το περιεχόμενο της συζήτησης του κ. Παπανδρέου, λίγο αργότερα με τον Παύλο Χρηστίδη. Εστιάστηκε στο να διασφαλιστούν οι διαδικασίες τόσο για την εσωκομματική εκλογή καθώς και η ενωτική πορεία της παράταξης προς τις εθνικές εκλογές. Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και μετά ο κ. Χρηστίδης δήλωσε:

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση».

Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί συνάντηση ή επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και οι δύο είναι σε περιοδείες εκτός Αθηνών. Πιθανόν αυτές να επιχειρηθεί να γίνουν τις επόμενες ώρες είτε τηλεφωνικά είτε με τηλεδιάσκεψη.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, o Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν αναγνωρίζει κανένα εξωθεσμικό όργανο, παρά μόνο την Κεντρική Επιτροπή. «Οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν είμαστε ούτε καν παρέα», φέρεται να τόνισε.

Το παραπάνω προκύπτει και από την ανάρτηση που έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή την ανακοίνωση του Σπύρου Καρανικόλα ως εκπροσώπου Τύπου του έως τις εσωκομματικές εκλογές: «Ο Σπύρος Καρανικόλας θα είναι εκπρόσωπος μου στα ΜΜΕ έως τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Όπως είναι γνωστό κατέθεσα την υποψηφιότητα μου στις 15 Οκτωβρίου σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ. Σέβομαι αποκλειστικά τις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος».

Σημειώνεται ότι  μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος ο κ. Λοβέρδος, στη διάρκεια ομιλίας του στην Εύβοια, είπε:

«Όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις