Πολιτική

Εντείνεται το συγκρουσιακό κλίμα στους ΑΝΕΛ


Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και σημαίνονται στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αναφορικά με το μείζον θέμα του Σκοπιανού και της γραμμής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ο υπουργός Αμυνας. Οι «αντιφρονούντες» εκδηλώνουν με πιο σθεναρό πλέον τις διαφωνίες τους με την γραμμή Καμμένου και τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Εντός της ΚΟ των ΑΝΕΛ, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και ο βουλευτής Β’ Αθηνών Θανάσης Παπαχριστόπουλος παίρνουν ξεκάθαρες αποστάσεις από την πάγια θέση του κόμματος αναφορικά με το ονοματολογικό, ενώ στο «άρμα» των αντιφρονούντων ανέβηκε και ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών Τερενς Κουίκ.

Ο τελευταίος, μάλιστα, σε δηλώσεις του, φρόντισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά «βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας».
Την ίδια στιγμή ο Πάνος Καμμένος ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους… αντιφρονούντες, κάνοντας λόγο για «μακεδονοκλάστες» και τσάμπα μάγκες. «Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. 

Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε επίσης